Jusić za pobjedu Čelika nad Cibalijom

Pripremni meč u Međugorju

Jusić za pobjedu Čelika nad Cibalijom

Midhat Šljivak

Zenički Čelik odigrao je danas u Međugorju prijateljski meč protiv Cibalije iz Vinkovaca, a na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Dosta tvrda utakmica viđena je u duelu ekipa koje se nalaze na začelju prvenstvenih tabela u BiH i Hrvatskoj, a jedan gol je na kraju odlučio pobjednika.

Nakon deset minuta igre oba tima su imala po jednu šansu. Za Čelik je pokušao Sakan, ali šut mu odlazi preko gola, dok je Dujković na drugoj strani odbranio udarac jednog igrača Cibalije.

Potom je uslijedila prava fudbalska uspavanka. Do kraja prvog poluvremena nije bilo šansi i na odmor se otišli bez golova (0:0).

Nastavak donosi mnogo bolju igru Čelika. Imali su nekoliko odličnih šansi i na kraju su ipak uspjeli doći do pobjedničkog gola.

Haurdić je dva puta bio u šansi za gol. Prvo je šutirao pored gola u 50. minuti, da bi desetak minuta kasnije pogodio stativu, a Jusić u nastavku akcije šutira preko gola.

Zatim je Brković u šansi, ali ne koristi grešku protivničke odbrane i loptu šalje pravo u golmana Cibalije.

Ipak, u 76. minuti bolja igra Čelika se isplatila. Nakon kornera najviši u skoku je Jusić koji pogađa za prednost od 1:0.

Do kraja meča Čelik je zadržao prednost i došao je do pobjede u ovom meču.

Pripremni meč: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik - Cibalia 1:0

Čelik je od prve minute nastupio u ovom sastavu: Dujković, Sadiković, Jusić, Regoje, Šivšić, Sakan, Pezer, Šišić, Haurdić, Brković i Dilaver.



Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti