Jusuf Nurkić poslao poruku kadetima BiH

Nakon poraza na SP od Australije

Jusuf Nurkić poslao poruku kadetima BiH

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u meču osmine finala Svjetskog prvenstva.

Izabranici Josipa Pandže u egal utakmici izgubili su protiv selekcije Australije. Ovaj poraz teško je pao svim igračima koji su u suzama napustili dvoranu Utebo u Zaragozi. Ipak, oni su još jednom dokazali da srcem igraju za nacionalni dres.

Nakon utakmice oglasio se i bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je poslao poruku Zlatnim kadetima, te poručio navijačima da ne trebaju okrenuti leđa od njih kada izgube ili loše odigraju jedan meč.

"Ljudi, reprezentacija nije jedan, svi smo tu... I igrači, treneri i navijači! A mi želimo svima da sudimo pa djeci. Dok pobjeđuješ najbolji si, kada prestaneš najgori si. To ne može! Glavu gore, Bosne će biti", napisao je Nurkić na svom zvaničnom Facebook profilu.

Podsjećamo, naša selekcija nastavlja takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Španiji za plasman od devetog do 16. mjesta. Već večeras od 18:15 sati naše momke očekuje novi meč, a protivnik im je reprezentacija Tajvana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti