Jusufbašić hat-trickom pobjegao pratiocima

Lista strijelaca Prve lige Federacije

Jusufbašić hat-trickom pobjegao pratiocima

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi Federacije u danima vikenda igrani su susreti petog  kola. Rudar iz Kaknja ostao je jedina nepobjediva momčad bez ijednog primljenog pogotka, dok je gostovanje u Gabeli kod Goška značilo i prvi poraz visočke Bosne (1:0).

Travnik je na svojoj Piroti savladao Bosna Semu sa 3:0, a briljirao je Sabahudin Jusufbašić koji je postigao hat-trick. Jusufbašić je bio nezaustavljiv za odbranu ekipe iz Sarajeva i trenutno je vodeći strijelac Prve lige Federacije sa šest pogodaka.

Zanimljivo da Travnik nakon tri kola ima sedam osvojenih bodova i osam postignutih pogodaka, od čega Jusufbašićevih šest.

Ispod njega na listi strijelaca su Jasmin Mujkić (Bratstvo), Amar Čabaravdić ( Bosna), Elmir Kuduzović (Radnički) i Vedin Kulović (Rudar) sa po tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi