Jusufbašić: Valjao bi još jedan gol do pauze

Jusufbašić za SportSport.ba

Jusufbašić: Valjao bi još jedan gol do pauze

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika  u Kaknju su nastavili sa sjajnim igrama ove sezone. Veziri su u subotu nadigrali Rudar sa 2:1, te došli do 24.boda ove sezone, koji im je za sada donio četvrto mjesto.

Sjajnu partiju pružio je najbolji strijelac tima sa Pirote i prvi topnik Prve lige Federacije Sabahudin Jusufbašić koji je i doveo svoj tim u vodstvo. Jusufbašić ove sezone briljira, u 13 kola postigao je isto toliko pogodaka i nezaustavljiv je za protivničke odbrane.

"Nadali smo se tri boda, jer je Rudar u nekoj krizi, a mi nismo izgubili šest utakmica. Ekipa igra sve bolje i bolje, te smo dobrim igrama dobili i samopouzdanje", ističe Jusufbašić za SportSport.ba.

Priznaje da nije očekivao da će biti prvi strijelac lige za sada, te otkriva koji mu je zapravo i bio cilj povratkom u Travnik.

"Bilo mi je bitno da igram, da se vratim u formu, ali hvala Bogu sve je fino krenulo. Bio sam povrijeđen, pa nisam puno igrao u Vitezu te je cilj u Travniku bio da igram i da budem standardan", kaže sjajni napadač koji je ponikao u bugojanskoj Iskri.

Do kraja prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije ostala su još dva kola, a našeg sagovornika smo pitali da li očekuje još koji pogodak na svom kontu prije odlaska na zasluženi odmor.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imamo još dvije utakmice, ali ja ne moram dati, samo da mi hoćemo slaviti u obje. Naravno, valjao bi bar još jedan pogodak", dodao je Jusufbašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi