Jusufbegović: Nedostaje nam pobjedničkog mentaliteta

Trener GOŠK-a

Jusufbegović: Nedostaje nam pobjedničkog mentaliteta

M. Maksimović

Nedim Jusufbegović se po prvi put od odlaska iz Gradačca vraća na stadion Banja Ilidža gdje je s uspjehom radio u Zvijezdi. Upravo je Zvijezda domaćin njegovom GOŠK-u u susretu šestog kola Prve lige Federacije BiH koji je na programu danas, a u kojemu klub iz Gabele ima i jasne namjere.

“Na svim dosadašnjim gostovanjima smo išli na pobjedu, pa će tako biti i danas. Malo nam nedostaje pobjedničkog mentaliteta, ali u Gradačac idemo s namjerom da ostvarimo što bolji rezultat. Na drugoj strani će stjati kvalitetan protivnik, pa je ovaj meč dobra prilika da se uvjerimo u svoje stvarne mogućnosti u ovom trenutku”, rekao je Jusufbegović.

Lavovi su u prošlom kolu porazili Bosnu iz Visokog na domaćem terenu u jednom od derbija prošlog kola, dok su nekoliko dana kasnije s lakoćom iz Kupa eliminisali Novi Travnik.

“Bilo je dobro. Bosnu smo dočekali mentalno poljuljani nakon šokantnog poraza od Bosne Sema. Pobjeda nam je na tom meču silno trebala, pa smo bili pragmatični i sve podredili rezultatu. Imali smo dobrim dijelom utakmice igrača manje, ali i određeni broj prilika, dok gosti nisu uspjeli ozbiljno ugroziti naš gol. Dobro smo uradili posao na dva posljednja meča”, konstatovao je Jusufbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti