Jusufbegović rigao vatru, tenzije prilikom ulaska u svlačionicu!

Nakon mostarskog derbija

Jusufbegović rigao vatru, tenzije prilikom ulaska u svlačionicu!

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

Večeras je odigran mostarski derbi u kojem je ponovo slavio Zrinjski, no prema prikazanoj igri ne bi bilo iznenađenje i da je bilo drugačije. Svjesni su toga očigledno i u taboru domaćih, pa su emocije uzavrele.

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni mostarski derbi odigrali su Velež i Zrinjski.

Utakmica je odlučena jednim (auto)golom koji je u 25. minuti postigao Zeljković. Kiš je šutira, a igrač Veleža je promijenio smjer lopte, te tako prevario Bogdanovića.

Imao je Velež svojih šansi, naročito u drugom poluvremenu. Lauš je imao prvu, da bi Haskić zatim u 65. minuti pogodio stativu.

Nova šansa za Velež propuštena je u 75. minuti. Nakon kornera Pršeša šutirao je Anđušić i savladao Marića, ali čisti skoro s linije kapiten Zrinjskog.

Poslije utakmice treneri oba tima dali su izjave i vidno je bilo da je Nedim Jusufbegović razočaran, te je kazao kako su ispali magarci i ponovili greške iz prethodne utakmice sa Zrinjskim.

Oglasi

Naš reporter snimio je video na kojem se vidi da su glave vruće, a Nedim Jusufbegović je imao šta za reći, nakon čega je i jedan igrač Zrinjskog slavio ispred navijača Veleža. Pogledajte šta se dešavalo prilikom ulaska u svlačionicu.

Nakon ove utakmice Zrinjski je prvi sa 66 bodova, 20 više od Borca i ako Banjalučani sutra ne savladaju Igman, Plemići će i matematički osigurati naslov prvaka Bosne i Hercegovine, drugi u nizu.

Velež je s 41 bodom na petom mjestu, s bodom manje od Željezničara i Sarajeva i ostaje u borbi za Evropu i kroz ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu koje se igra u srijedu i četvrtak, Zrinjski će u Čitluku dočekati Sarajevo, dok će Velež u goste kod ekipe Širokog Brijega.

Nije ovo posljednji mostarski derbi koji ćemo gledati ove sezone. Igrat će se 17. maja na Bilinom polju u Zenici u finalu kupa Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
@nakopitam Ti si opasno bolestan lik psihijatrija ti je neophodna nalozim ti. MAMU na lomaču zajedno sa tobom!! Bola idi loži negdje drugo raju ili dođi na Musalu da vidiš kako se loži!!
6 1
nakopitam
magaRAd, magaRAd smiju vam se svi.... niksicevi pusikurrci eto to ste vi! HEJJJ magaRAd, magaRAd smiju vam se svi.... niksicevi pusikurrci eto to ste vi! HEJJJ magaRAd, magaRAd smiju vam se svi.... niksicevi pusikurrci eto to ste vi! HEJJJ magaRAd, magaRAd smiju vam se svi.... niksicevi pusikurrci eto to ste vi! HEJJJ magaRAd, magaRAd smiju vam se svi.... niksicevi pusikurrci eto to ste vi! HEJJJ
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti