Juve bez Buffona u velikom derbiju protiv Intera
Legendarni italijanski golman zbog lakše povrede propušta večerašnji veliki derbi Serije A

Stara dama oslabljena

Juve bez Buffona u velikom derbiju protiv Intera

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Juventusa večeras igraju na domaćem terenu protiv Intera veliki derbi 16. kola italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije pred svojim navijačima dočekuje trenutnog lidera na Apeninima i sigurno je da nas očekuje još jedna spektakularna utakmica ova dva kluba. U slučaju pobjede Juve se može probiti na prvo mjesto, no sigurno je da Inter neće lako "prodati svoju kožu".

Trener Stare dame, Massimiliano Allegri, saopštio je jučer spisak igrača koji su u konkurenciji za ovaj meč. Na iznenađenje mnogih na golu Juventusa večeras neće biti Gigija Buffona koji ima problema sa lakšom povredom.

Na golu Juventusa večeras će biti Wojciech Szczesny koji će tako neočekivano dobiti šansu da pokaže da li je dostojan zamjene Buffona. Allegri također ne može računati na Lichsteinera, a u tim se vraća Giorgio Chiellini nakon što je propustio meč protiv Olympiakosa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi