Izbor najboljeg golmana svijeta šokirao sportsku javnost

Neueru nagrada, De Gea ni u TOP 5

Izbor najboljeg golmana svijeta šokirao sportsku javnost

E. Čaušević

France Football uskoro će dodijeliti nagrade za najboljeg igrača i najboljeg golmana u 2017. godini.

Iako se još uvijek zvanično ne zna ko će osvojiti ove nagrade u medijima se uveliko špekuliše da su rezultati već poznati. Zlatnu loptu po peti put trebao bi dobiti Cristiano Ronaldo, no mnogo više prašine digao je izbor za najboljeg golmana svijeta.

France Football odlučio je da će tu nagradu dobiti Manuel Neuer iako se mnogi slažu da je ista trebala otići u ruke Gianluigija Buffona. No, ono što je još više izazvalo pažnju jeste plasman Davida de Gee.

Golman Manchester Uniteda ove godine brani u fenomenalnoj formi, ali očito je da mu to nije bilo dovoljno ni da se nađe u TOP 5. Naime, De Gea je tek na sedmom mjestu, a ispred njega su čak Hugo Lloris i Jan Oblak koji dijele četvrto mjesto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U komisiji za izbor najboljeg golmana su, između ostalih,  nekadašnje legende Santiago Canizares i Francesco Toldo. No, očito je da za njih De Gea nije zaslužio bolje od sedmog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi