Juve deklasirao Chievo i preuzeo vrh tabele Serije A

Stara dama ubjedljivo slavila u Veroni

Juve deklasirao Chievo i preuzeo vrh tabele Serije A

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa upisali su uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Chieva (0:4) u okviru 22. kola italijanske Serije A.

Aktuelni prvak Italije još jednom je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, te su danas fudbaleri Stare dame lakše od očekivanog stigli do tri boda na gostovanju kod Chieva. Juve je do vodsvta stigao već u šestoj minuti utakmice kada je nakon asistencije Lichsteinera mrežu domaćih zatresao Morata.

Nakon postignutog gola Juventus je nastavio sa napadima, a dobru šansu imali su u 12. minuti kada je Pogba zaprijetio sa dvadesetak metara, ali je lopta otiša pokraj desne stative. U 28. minuti pokušao je Dybala, ali je Bizzarri odbranio njegov pokušaj.

Juventus je svoju prednost udvostručio pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Asistent je ovaj put bio Khedira, a strijelac je ponovo bio Morata. 

U drugom poluvremenu domaći su pokušali da se vrate u utakmicu, a najbolju šansu imao je Radovanović u 54. minuti utakmice. Ipak, njegov udarac sa vrha kaznenog prostora završio je pokraj lijeve stative gola Juventusa. Samo šest minuta kasnije Juve je postigao i treći gol, Pogba je sjajno asistirao za Alexa Sandra, a on je rutinski savladao Bizzarrija za 3:0.

Nekoliko minuta kasnije gostujuća ekipa je povela sa 4:0. Pogba je nakon sjajnog solo prodora sa vrha kaznenog prostora matirao Bizzarrija što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Juventus je sada prvi na tabeli Serije A sa jednim bodom više od Napolija koji ima utakmicu manje, dok je Chievo deseti sa 27 bodova.

Seria A, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chievo - Juventus 0:4


Chievo 0-4 Juventus All Goals Full Highlights... by enteritament
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi