Juve iskoristio kiks Intera
Del Piero ponovo Juventusu donio bodove

Italija, 18. kolo

Juve iskoristio kiks Intera

Edmir Škorić

Juventus je iskoristio sinoćnji kiks Intera, Fiorentina je razočarala na svom terenu, a Lazio je slavio kod Reggine. 18. kolo zatvorit će večerašnji derbi na Olimpicu, Roma dočekuje Milan.

Nakon što je sinoć Inter odigrao samo 1:1 protiv Cagliaria na svom stadionu, Juve je danas imao samo jedan cilj, pobijediti Sienu. I uspjeli su u tome, prije svega zahvaljujući kapiteni Del Pieru. Kapiten je u 34. minuti pogodio za vodstvo Juventusa i po ko zna koji put "staroj dami" donio važne bodove.

Naš internacionalac Hasan Salihamidžić nije bio ni na klupi budući da vuče ozljedu. Osim njega Ranieri nije mogao računati na Kneževića, Trezegueta, Zebinu, Camoranesia i Iaquintu.

Lazio slavio kod Reggine

Napoli je golom Maggia u 80. minuti došao do vrijedne pobjede nad Cataniom. Najviše golova danas vidjeli su gledaoci na Oreste Granillo stadionu u Reggini, čak pet. Lazio je kao gost došao do teške ali vrijedne pobjede od 2:3. Bivši igrač Lazia je donio vodstvo Reggini. Dakle, Corradi je već u 3. minuti kaznio svoj bivši klub. Golovima u 13. i 21. minuti Pandev preokreće rezultat u korist "nebesko-plavih". Reggina uspijeva izjednačit preko Cozze u 62. minuti, a makedonski napadač u dresu Lazia postiže "hat-trick" i Lazio se u Rim vraća punog plijena.

U Udinama su se sastali Udinese i Sampdoria, te na kraju podijelili bodove. Del Vecchio u 57. minuti goste iz Genove dovodi u vodstvo, ali samo pet minuta poslije Domizzi postavlja konačnih 1:1.

Identičan rezultat bio je i u Bologni gdje su istoimeni domaćin i gosti iz Verone podijelili bodove. Pellissier donosi vodstvo Chievu dvije minute prije kraja prvog poluvremena, ali iskusni Di Vaio spašava bod Bologni u 45. minuti.

Pobjeda Palerma, kiks Fiorentine

Pet golova vidjeli su i navijačima Palerma i Atalante. Miccoli i Bresciano su osigurali Palermu sigurnu prednost na poluvremenu. Floccari i Pinto ipak Atalanti donose izjednačenje, ali Urugvajac Cavani postavlja konačnih 3:2.

Firencu je šokirao Lecce koji je slavio protiv danas katastrofalne Fiorentine. Giacomazzi je donio vodstvo gostima, Melo je izjednačio u 25. minuti, da bi poraz "violama" priredio Castillo 28. minuti. Osvaldo je pocrvenio kod domaćih pa su do kraja utakmice šanse za bod bile znatno umanjene.

Napominjemo da se večeras igra derbi 18. kola Serije A, na Olimpicu će snage odmjerit Roma i AC Milan sa Beckhamom na klupi.

REZULTATI 18. KOLA:
Juventus - Siena 1:0
Napoli - Catania 1:0
Bologna - Chievo 1:1
Fiorentina  - Lecce 1:2
Palermo - Atalanta 3:2
Reggina - Lazio 2:3
Udinese - Sampdoria 1:1
AS Roma - AC Milan (večeras)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je nakon 18. kola ostao vodeći na tabeli sa 43 boda, Juve je smanjio bodovni zaostatak za Interom i sada imaju 39 bodova. Milan i Napoli dijele treće mjesto sa po 33 boda, stim da "rossoneri" imaju utakmicu manje. Lecce je pobjedom nad Fiorentinom skočio sa mjesta koje vodi u niži rang, a Torino, Reggina i Chievo se još uvijek nalaze u opasnoj zoni.

 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti