Juve izbacio Milan, Pjanić postigao eurogol iz slobodnjaka

Kup Italije

Juve izbacio Milan, Pjanić postigao eurogol iz slobodnjaka

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su pred svojim navijačima savladali Milan s 2:1.

Utakmica u Torinu donijela je dosta uzbuđenja, veliki broj grubih startova, dosta žutih kartona, ali i tri pogotka. Juve je krenuo po osvetu za poraze u posljednja dva meča, a Donnarumma je vadio loptu iz vlastite mreže već nakon 10 minuta. Paulo Dybala je postigao lijep gol nakon asistencije Cuadrada.

I nakon gola je Juventus bolje izgledao na terenu, da bi u 21. minuti stigao do sigurnijih 2:0. Dosuđen je slobodni udarac za domaće, loptu je u ruke uzeo Miralem Pjanić, naštimao i pogodio u same rašlje. Bio je to osmi gol ove sezone Pjanića u dresu Stare dame.

U nastavku je Milan preko Bacce u 53. minuti smanjio i to je bio još jedan lijep gol. Ubrzo je došlo do obračuna među igračima, da bi Locatelli zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu.

Juve je imao još šansi, najbolju nije iskoristio Mandžukić, dok je Donnarumma u 83. minuti sjajno odbranio udarac Pjanića, a u 85. minuti stopostotna šansa za Rossonere. Novo pojačanje Milana, Deulofeu, koji je u igru ušao u 80. minuti, zamalo da matira Neta iskosa s lijeve strane nakon što je pobjegao odbrani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 88. minuti Pjanić je imao još jednu šansu iz slobodnog udarca, ali je prebacio gol. Ostalo je 2:1 i Juve se plasirao u polufinale Kupa, gdje ga čeka Napoli.


 

bacca gol by goloviliga
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi