Juve nastavlja potjeru za Interom
Salihamidžić je odigrao posljednjih dvadeset minuta

Seria A, 17. kolo

Juve nastavlja potjeru za Interom

A. Beganović

Danas je odigrano još sedam utakmica 17. kola talijanskog fudbalskog prvenstva, Juve je rutinski svladao Atalantu, dok je Catania koju sa dosta uspjeha vodi nekadašnji golman reprezentacije Italije, Valter Zenga, pobjedila Romu.

Juventus je dosta teško gostovanje kod Atalante «prošao» lakše nego je bilo tko očekivao. Juve je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika i golovima Del Piera i Legrottaglia otišao na odmor sa dva gola prednosti. U drgi dio Atalanta je krenula na sve ili ništa, i već u  48. minuti preko nekadašnjeg napadača Juventusa, Vierija smanjila na 2:1. Kada je Atalanta pritiskala i tražila izjednačenje, fenomenalni Amauri pogađa u 81. minuti i riješava pitanje pobjednika. Ovom pobjedom Juve je nastavio utrku za vodećim Interom. U posljednjih dvadesetak utakmice na terenu je proveo i naš internacionalac Hasan Salihamidžić, koji je se oporavio od povrede i u 73. minuti zamijenio De Cegliea.

Roma je nakon serije dobrih igara, odigrala katastrofalnu utakmicu na Siciliji. Catania je slavila ubjedljivo i pokazala još jednom da je u velikoj formi. Pored lošeg rezultata sve navijače «vučice» može zabrinuti povreda kapitena Tottija, koji je u 30. minuti izišao iz igre radi povrede lože. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:2 u korist Catanie.

Sampdoria i Fiorentina su odigrale utakmicu sa puno prilika. Fiorentina je povela u 19. minuti preko Montolivija. Sampdoria je u 35. minuti preko Cassana imala veliku priliku za izjednačenje, ali je lopta umjesto mreže pogodila stativu. Sampdoria je u drugom poluvremenu sve dala u napad, ali ipak nisu uspjeli doći do poravnanja.

Torino je na svom terenu dočekao Napoli u utakmici «života» za očuvanje prvoligačkog statusa. Obje ekipe više su mislile kako sačuvati svoj gol nego kako zaprijetiti na protivničkoj strani. Ipak domaćin je uz dosta sreće preko Bianchija u 53. minuti poveo, a kasnije će se ispostaviti dovoljno za pobjedu. Torino je ovom pobjedom nakon serije loših rezultata pobjegao sa dna tabele.

Cagliari je bio domaćin neuvjerljivoj Reggini i već u prvoj minuti poveo. Međutim, gosti se nisu predavali i poslje nekoliko promašenih šansi izjednačili su iz penala preko Brienze. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1, pa gosti odlaze zadovoljni kući.

Derbi začelja igrali su Lecce i Bologna. U prvom poluvremenu nije viđeno ništa vrijedno spomena, na odmor se otišlo bez pogodaka. Kao i u prvom poluvremenu nastavljeno je i u nastavku, pa krajnji rezultat 0:0 je najrealniji ishod ove utakmice.

Posljednjeplasirani Chievo je dočekao ove sezone vrlo dobru ekipu Genoe. Chievo je u prvom poluvremenu imalo nekoliko šansi ali nisu uspjeli zabiti gol, pa se na odmor otišlo bez golova. U drugom poluvremenu nastavili su se napadi domaćina, ali iz jedne brze kontre Genova preko Oliveire postiže pogodak i kući nosi sva tri boda.

 

Rezultati 17. kola

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta-Juventus 1:3  (Vieri 48'; Del Piero 30', Legrottaglie 37'. Amauri 81')
Cagliari-Reggina 1:1 (Acquafresca 1'; Brienza 61')
Catania-Roma 3:2 (Baiocco 34, Morimoto 40', 56'; Vučinić 75', Menez 78')
Chievo-Genoa 0:1 (Oliveira 89')
Lecce-Bologna 0:0
Sampdoria-Fiorentina 0:1 (Montolivio 19')
Torino-Napoli 1:0 (Bianchi 53')
Siena-Inter 1:2 (Kharja 44'; Maicon 34', 88')
Lazio-Palermo 1:0 (Rocchi 66')
Milan-Udinese- većeras

Poredak: Inter 42 boda, Juventus 36,  Fiorentina 32, Napoli 30, Milan 30, Genoa 29,.... Torino 15, Lecce 14, Reggina 13, Chievo 9.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.