Juve prvak, Klose postigao pet golova, Lulić asistirao

Balotelli donio važne bodove Milanu

Juve prvak, Klose postigao pet golova, Lulić asistirao

Edmir Škorić

Tri kola prije kraja nogometaši Juventusa osigurali su naslov italijanskog prvaka. Ipak, kolo je obilježio iskusni njemački napadač Miroslav Klose, koji je protiv Bologne postigao čak pet golova!

Juventusu je za odbranu naslova i 29. Scudetto bio dovoljan bod protiv Palerma, no izabranici Antonija Contea svejedno ništa nisu prepuštali slučaju, pa su ostvarili osmu pobjedu u nizu. Gol za tri boda postigao je Čileanac Arturo Vidal iz penala u 59. minuti.

 

Lazio ne odustaju od plasmana u Evropu, pa je u Rimu deklasirao Bolognu sa 6:0! Vjerovali ili ne, Klose je postigao čak pet golova uz jedan Brazilac Hernanesa, a naš reprezentativac Senad Lulić upisao je asistenciju kod trećeg gola, odnosno drugog za Klosea na meču.

 

Genoa je savladala Pescaru s 4:1 i na 18. mjesto potisnula Palermo, koji je zasad uz Sienu i Pescaru u Seriji B. Floro-Flores, Bertolacci i dva puta Borriello bili su strijelci za Đenovljane, a za otpisanu Pescaru gol je postigao Sculli. Parma je pogocima Parola i Biabianyja savladala Atalantu s 2:0. 

 

Siena je novim porazom, u Cataniji, došla na prag ispadanja iz lige. Catania je slavila sa 3:0 uz hat-trick Bergessija. Dosta teško su nogometaši Milana savladali Torino na San Siru.

 

Imao je Milan svoje prilike, no itekako i gosti, koji su opasno prijetili crveno-crnima do posljednje minute. Tri boda Rossonerima, koji bi mogli značiti i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, donio je Mario Balotelli, pogodivši u 84. minuti. Fiorentina ima četiri boda manje tri kola prije kraja, ali treba znati da Milan gostuje otpisanoj Pescari u srijedu i vjerovatno će tada ovjeriti nastup u najelitnijem klupskom natjecanju.

 

Serija A, 35. kolo: 

Milan - Torino 1:0 (Balotelli 84)

Catania - Siena 3:0 (Bergessio 14, 52, 71)

Genoa - Pescara 4:1 (Floro Flores 19, Borriello 30, 54, Bertolacci 70/ Sculli 35)

Juventus - Palermo 1:0 (Vidal 59 - penal)

Lazio - Bologna 6:0 (Klose 22, 36, 39, 50, 61, Hernanes 32)

Parma - Atalanta 2:0 (Parolo 45,  Biabiany 58)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 


 


 


 

 
 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.