Juve razbio Borussiju u Dortmundu
Foto: EPA

Visoka pobjeda Stare dame

Juve razbio Borussiju u Dortmundu

Edmir Škorić

Juventus je u Dortmundu nadigrao Borussiju i sa ukupnih 5:1 prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon minimalnog poraza u Torinu, očekivanja u Borussiji bila su velika iako dortmundski klub stoji katastrofalno ove sezone u Bundesligi.

Navijači su očekivali da bi se mogao eliminisati Juventus i proći u četvrtfinale, ali gosti su pokazali da nisu slučajno godinama najbolja ekipa u Seriji A.

Već u trećoj minuti Juve je poveo s 1:0. Carlos Tevez je udarcem sa oko 25 metara postigao prelijep pogodak za slavlje gostiju. 

U 15. minuti Roman Weidenfeller spašava domaće nakon udarca Stephana Lichsteinera. 

Do kraja prvih 45 minuta rezultat na semaforu se više nije mijenjao, a Juve je u nastavku dokrajčio Milionere. Morata je imao dobru šansu u 50. minuti, ali se Weidenfeller istakao.

Weidenfeller se istakao i u 56. minuti, kada je ponovo Morata zaprijetio. Dvadesetak minuta prije kraja Juve postiže drugi gol. Tevez je sada u ulozi asistenta, a Morata je pogodio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve dileme oko putnika u četvrtfinale riješio je sjajni Tevez drugim svojim golom u 79. minuti. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.