Juve remijem u Veroni okončao sezonu u Seriji A

Stara dama remizirala u Veroni

Juve remijem u Veroni okončao sezonu u Seriji A

Edmir Škorić

Juventus je sezonu u Seriji A završio remijem u Veroni (2:2).

Stara dama je davno osigurala naslov prvaka Italije, no i pored toga niže dobre rezultate i ne prepušta ništa slučaju.

U posljednjem kolu prvenstva izabranici Massimiliana Allegrija gostovali su u Veroni, gdje su zamalo stigli i do 27. pobjede, ali je Verona uspjela u finišu da se spasi poraza.

Pereyra je u 42. minuti doveo Staru damu u vodstvo, ali je iskusni Luca Toni poravnao na 1:1 na otvaranju drugog dijela.

Igrala se 57. minuta kada je Llorente pogodio za novo vodstvo Juventusa. Mogao je pobjedu ovjeriti Tevez, ali je Argentinac u 88. promašio penal. U samoj završnici Pepe je isključen, a Gomes je postavio konačnih 2:2.

Juventusa sada čeka finale u Berlinu 6. juna protiv Barcelone. 

Serija A, 38. kolo:
Verona - Juventus 2:2 (Toni 48, Gomes 93/ Pereyra 42, Llorente 57)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 


Hellas Verona 2-2 Juventus All Goals and Full... by enteritament

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.