Juve se želi riješiti Rabiota već u januaru: Uključili ga u transfer veznjaka Tottenhama

Francuz nezadovoljan minutažom

Juve se želi riješiti Rabiota već u januaru: Uključili ga u transfer veznjaka Tottenhama

E. Čaušević

Francuski vezni fudbaler Adrien Rabiot ovog ljeta stigao je u Juventus kao slobodan igrač iz PSG-a.

Rabiot prošle sezone skoro da nije igrao za PSG nakon što je odbio produžiti ugovor s ovim klubom. Mnogi su bili sigurni da će karijeru nastaviti u Barceloni, ali nakon problema u pregovorima na kraju je završio u Juventusu.

Njegova želja bila je da ide u Barcelonu, ali njegova majka je tražila previše novca zbog čega su Katalonci odustali. Rabiot je izabrao Juventus i odlučio da njegova majka više neće biti njegov menadžer jer je zbog novca očito donio pogrešnu odluku.

Rabiot je nezadovoljan statusom u Juventusu jer je od dolaska u Staru damu odigrao svega 206 minuta. Već se uveliko priča o njegovom nezadovoljstvo i činjenici da već u januaru želi promijeniti klub.

Italijanski mediji objavili su da je Juve spreman pustiti Rabiota, odnosno uključiti ga u transfer Christiana Eriksena kojeg Stara dama želi dovesti za zimu iz Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksenu ističe ugovor na kraju sezone i sigurno u Tottenhamu žele imati neku dobit od Danca, a ne pustiti ga na ljeto da ide bez obeštežćenja. Navodno, Juve će za Eriksena ponuditi upravo Rabiota i u transfer neće biti uključena dodatna suma novca.

Očekuje se sada odgovor londonskog kluba koji će sigurno čekati i druge ponude jer se špekuliše da Eriksena želi dovesti i Real Madrid. No, prvi konkretan potez napravio je Juventus i sada čekaju odluku Tottenhama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi