Juve to radi sa stilom: Mandžo i Ronaldo srušili Milan na San Siru
Od mogućih 36, Juventus je osvojio 34 boda - Najbolji rezultat ikada za klub iz Torina!

Veliki derbi pripao Staroj dami

Juve to radi sa stilom: Mandžo i Ronaldo srušili Milan na San Siru

Juventus je večeras nastavio sa fantastičnim partijama u domaćem prvenstvu. U 12. kolu Serije A, italijanski prvak je kao gost rutinski savladao Milan sa 2:0 i tako se učvrstio na prvom mjestu tabele.

Odmah na startu utakmice bilo je jasno da će Juventus voditi glavnu riječ u ovom duelu, jer je Mandžukić već u osmoj minuti zabio za vodstvo Stare dame od 1:0.

Juventus je gospodario terenom, ali je u 41. minuti utakmica možda mogla otići u potpuno drugom pravcu. Nakon intervencije VAR-a, opravdano je dosuđen jedanaesterac za Milan kojeg u gol nije pretvodio Gonzalo Higuain. Argentinac je pogodio stativu, a na kraju se ispostavilo da je bivši igrač Juventusa bio pravi tragičar ovog susreta.

Gosti iz Torina su bez većih problema održavali minimalnu prednost, da bi u 81. minuti Cristiano Ronaldo zabio za velikih 2:0 i tada je već bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno.

Dvije minute kasnije, Higuain je prvo dobio žuti karton zbog prekršaja, a odmah nakon toga i crveni karton zbog prigovora tako da će propustiti barem jedan meč u Seriji A.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo 74 minute, kada ga je zamijenio Sami Khedira.

Juventus nakon 12 odigranih kola ima 34 osvojena boda, što znači da je do sada prokockao samo dva boda od mogućih 36. Stara dama nikada u historiji nije imala bolji skor u Seriji A u ovom periodu sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Milan ostaje na petom mjestu sa 21 bodom i sasvim sigurno neće odustati od borbe za TOP 4 i plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

addi
juve ce sve osvojiti ove sezone!!
16 9
Mr.Balboa
Meni licno ova seria A uopste nije interesantna,nista novo u ovoj ligi cccc!!!
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi