Odličan meč u Torinu: Atalanta osvojila bod protiv Juventusa, Ronaldo promašio penal

Na kraju je bilo 1:1

Odličan meč u Torinu: Atalanta osvojila bod protiv Juventusa, Ronaldo promašio penal

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su remizirali na svom terenu protiv Atalante (1:1) u derbiju 12. kola italijanske Serije A.

Juventus je zaprijetio već u petoj minuti kada je pokušao Ronaldo, ali rezultat se nije mijenjao. Nevjerovatnu šansu domaći tim imao je šest minuta kasnije.

Morata je izašao sam ispred golmana Atalante, ali htio je biti nesebičan i dodao je Ronaldu koji je promašio zicer. No, lopta se ponovo odbila do Morate koji je kao na terminu pokušao petom poslati loptu u praznu mrežu, ali se obrukao za sva vremena.

Međutim, Juventus je uspio da dođe do prednosti. Naime, u 29. minuti Bentancur je dodao do Chiese koji postiže fantastičan gol sa nekih 20-tak metara. Za Chiesu je ovo bio prvi pogodak u dresu Stare dame.

U drugom poluvremenu gledali smo zaista odličan meč. Atalanta je zaigrala dosta bolje i to se klubu iz Bergama brzo isplatilo.

Gosti su u 57. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je Freuler ukrao loptu Rabiotu, a onda je postigao spektakularan gol sa 20 metara za poravnanje rezultata.

Ipak, dvije minute kasnije penal za Juventus. Chiesa je olako pao u kazenom prostoru, ali je sudija pokazao na bijelu tačku uz negodovanje igrača Atalante. Loptu je uzeo Ronaldo, ali je Gollini sjajno odbranio njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U finišu meča oba tima su krenula po pobjedu. Atalanta je u 83. minuti imala odličnu šansu kada je Gomez sjajno šutirao, ali je Szczesny uspio da odbrani njegov udarac.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1 što je čini se najrealniji ishod večeras.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Hajde sad napadajte Juve i Ronalda, to je jedino šta znate.
3 8
miki30
Penaldo profulo, jel moguće?
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije