Allegri: Taj igrač nam ne treba

Trener Juventusa tvrdi, ali...

Allegri: Taj igrač nam ne treba

Edmir Škorić

Trener Juventusa Max Allegri inzistira da mu 'ne treba' Leandro Paredes iz PSG-a, ali sve ovisi o tome hoće li se prvo riješiti Arthura Mela, dok se pregovori s Valencijom nastavljaju.

Bianconeri su igrali svoju tradicionalnu predsezonsku prijateljsku utakmicu protiv mlade momčadi, pobijedivši 2:0 golovima Manuela Locatellija i Leonarda Bonuccija.

Trener je nakon toga razgovarao sa Sky Sport Italia i odbacio pitanja o potjeri za Paredesom.

“Imamo Locatellija, Rovellu, mnogo dobrih igrača. Ovako sam sretan”, kazao je Allegri.

Međutim, većina vjeruje da je to bila samo paravan izjava, jer Juventus još uvijek naporno radi na tome da izbaci Arthura iz svojih knjiga prije nego ode po veznjaka PSG-a Paredesa.

Nakon što Arsenal nije uspio dogovoriti uslove, sada je Valencia u poodmaklim pregovorima da preuzme Arthura na posudbu, ali treba Juveu da pomogne platiti barem pola njegove plate.

Nicolò Rovella također nije siguran da će ovu sezonu provesti u Juventusu nakon prelaska iz Genoe jer će vjerovatno otići na posudbu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postoji neizvjesnost oko Paula Pogbe, koji neće imati operaciju koljena, ali će odsustvovati pet sedmica zbog rehabilitacije.

Juventus novu sezonu otvara domaćom utakmicom protiv Sassuola 15. avgusta u 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi