Pjanić s osmijehom napušta Torino: Dembele i Messi srušili nemoćni Juventus

Gosti slavili sa 2:0

Pjanić s osmijehom napušta Torino: Dembele i Messi srušili nemoćni Juventus

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima pobijedili Juventus sa 2:0 u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Barcelona je odlično otvorila utakmicu i već u drugoj minuti stvorila sjajnu šansu. Pjanić je uposlio Griezmanna koji je s desetak metara zatresao stativu gola Juventusa.

Gosti su krenuli s napadima što im se isplatilo u 14. minuti. Messi je poslao sjajnu dugu loptu za Dembelea koji je odličnim lažnjakom našao prostor za šut i fantastično pogodio za 0:1.

Juventus je u 16. minuti preko Morate zabio gol za 1:1, ali je on poništen zbog ofsajda, te je tu počela noćna mora za španskog napadača što se tiče poništenig golova.

Barcelona je ponovo zaprijetila desetak minuta kasnije. Ovaj put u odličnoj šansi našao se Messi, ali je argentinski fudbaler šutirao pored desne stative domaćeg tima.

Morata je u centru pažnje bio i u 30. minuti kada je ponovo poslao loptu u mrežu Barcelone, ali i ovaj put gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

U 35. minuti nova šansa za Barcelonu u kojoj je bio Dembele, ali ovaj put nije bio precizan.

Juvetnus je bolje otvorio drugi dio utakmice. Stara dama je u 55. minuti ponovo došla do gola preko Morate i ovaj put pomoćnik nije ništa pokazao. Činilo se da je to gol za 1:1, ali VAR je nakon toga reagovao i ponovo poništio gol jer je Španac po treći put bio u ofsajdu.

Nakon toga krenula je revija promašaja igrača Barcelone. Messi je imao odličnu šansu u 62. minuti, ali je s vrha kaznenog prostora šutirao pored gola Juventusa.

Desetak minuta kasnije fantastičan dribling Messija pored Bonuccija, ali Demiral spašava Juve. Odličnu šansu u 75. minuti propustio je i Griezmann kada je izašao ispred Szczesnog, ali je ponovo bio neprecizan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, u samom finišu utakmice Barcelona dolazi do drugog gola. Ansu Fati je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je Lionel Messi koji je tako postavio konačnih 0:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Barcelone protiv njegovog dojučerašnjeg kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Malo je tu slova sta ja imam sve za rec .Ovako ,pirlo svaku utakmicu raseta igrace sa jedne strane na drugu.navijam za juve 20 godina i pratim svaku utakmicu.**** mu onaj kuljajevski il kako vec matet u picku gdje ga nade.kad je bernadeski igrao lijevo kad je kiesa igrao lijevo kad je kuadrado igrao lijevo da ne pricam sto ih baca sad na beka sad na krilo, a ovo sto dadose pijanica i jos para za ovog invalida nemogu da vjerujem pa to su strucnjaci sta oni gledaju.ovo nije ona ekipa sto se borila za svaki bod ovo nije onaj dibala ovo nije onaj bonuci ovo nije juve pirlo neka krene iz C lige .oni sto misle da je juve oslabljen bez ronalda , de lighta varaju se ovo nije stari juve i tacka.
12 1
user1583752673
Morata rodzen u ofsajdu drugi Pipo haha
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi