Benevento napravio senzaciju i pobijedio Juventus u Torinu

Gosti slavili sa 1:0

Benevento napravio senzaciju i pobijedio Juventus u Torinu

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa danas su ponnovo razočarali svoje navijače jer su doživjeli šokantan poraz na svom terenu od Beneventa (0:1) u okviru 28. kola Serije A.

Stara dama do prednosti je mogla već u četvrtoj minuti utakmice ada je u šansi bio Cristiano Ronaldo, ali lopta nakon njegovo udarca odlazi pored lijeve stative.

Juventus je imao loptu i napadao, a domaći su u 36. minuti tražili penal kada je jedan od igrača gostiju igrao rukom. Sudija je gledao VAR i odlučio je da nema penala.

Minutu kasnije odlična šansa za domaće. Nakon kornera glavom je pokušao Bonucci, ali golman Beneventa brani. U 39. minuti Ronaldo je postigao pogodak, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda.

Juventus je do gola mogao i u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je ponovo pokušao Ronaldo, no Montipo je i ovaj put odlično obranio.

U drugom poluvremenu Juventus je napadao i tražio prednost, a Benevento se odlično branio. I onda u 69. minuti gosti su šokirali Staru damu.

Odbrana Juventusa napravila je veliku grešku kada im je loptu ugrao Gaich koji je sjajno pogodio za 1:0 s vrha kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja meča Juventus je svim silama krenuo naprijed. U 80. minuti u novoj šansi je bio Ronaldo, ali je golman Beneventa ponovo odbranio njegov udarac.

Benevento je do kraja meča uspio da izdrži i sačuva mrežu i dođe do velike senzacije u Torinu. Juve nakon ovog šokantnog poraza ostaje treći s 55 bodova, dok je Benevento sada na 16. poziciji sa 29 bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
iako je nastupilo proljece i ocekuje se povecanje temperature u torinu je i dalje -10, hahahaha
3 5
Direktor
U dijelu Milana, ugrijalo nakon decenijski minusa koji su dostizali i do -30 . Kme kme kme
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije