Juventus će kupiti Benatiju od Bayerna

Pišu italijanski mediji

Juventus će kupiti Benatiju od Bayerna

Marokanski defanzivac Medhi Benatia ostat će u Juventusu i nakon ove sezone, prenose italijanski mediji. 

Benatia se trenutno nalazi na posudbi u Juventusu iz Bayerna, a ekipa iz Torina ima opciju da otkupi njegov ugovor.

Ukoliko to i žele, mogu ga zadržati, ali do 30. maja moraju uplatiti Bayernu 17 miliona eura za otkup ugovora ovog fudbalera. Odnos između ova dva tima je u posljednjim godinama veoma dobar tako da vjerovatno neće biti problema u ovom slučaju.

Podsjetimo, Bayern također do kraja sezone namjerava otkupiti ugovor fudbalera Juventusa Kingsley Comana koji se još uvijek nazali na posudbi u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benatia je ove sezone odigrao 10 mečeva u Seriji A te je postigao jedan gol i to protiv Milana. On je prije Bayerna i Juventusa igrao za Romu, Udinese, Clermont Foot, Marseille, Lorient i Tours.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi