Juventus će pustiti Higuaina u River, ali će uraditi istu stvar kao i s Tevezom

Uključit će mladog Alvareza u dogovor

Juventus će pustiti Higuaina u River, ali će uraditi istu stvar kao i s Tevezom

Endin Čaušević

Italijanski mediji sve više pišu o tome da će Gonzalo Higuain na kraju ove sezone sigurno napustiti Juventus.

Higuan se među prvi igračima Juventusa "ispalio" iz Torina kada je počela pandemija koronavirusa, te se vratio u Argentinu. Već neko vrijeme traju špekulacije da se on više ne želi vraćati u Torino, te da mu je želja da ostane kući.

Tuttosport piše da Higuain sanja o povratku u River Plate gdje je počeo svoju karijeru. Navodno, River je već kontaktirao Juventus i pokušavaju pronaći najbolje rješenje.

Kako pišu mediji na Apeninima moglo bi doći do razmjene igrača na kraju sezone. Higuain bi se vratio u River Plate, dok bi u suprotnom pravcu stigao Julian Alvarez kojem se predviđa blistava budućnost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alvarez bi ostao u Riveru, ali bi bio igrač Juventusa i italijanski klub bi imao pravo da ga priključi prvom timu kada to budu htjeli. Juve je sličnu stvar uradio 2015. godine kada su Carlosa Teveza pustili da ide u Bocu Juniors.

Tada je Juventus u dogovor uključio Rodriga Bentancura koji je dvije godine kasnije stigao u klub, te je postao prvotimac.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti