Juventus: Conte i Alessio imaju našu punu podršku

Sprema se žalba na presudu

Juventus: Conte i Alessio imaju našu punu podršku

Uprava torinskog giganta, Juventusa dala je punu podršku svom treneru, Antoniu Conteu i njegovom pomoćniku, Angelu Alessiju nakon što su njih dvojica suspendovani od strane fudbalskog saveza Italije zbog skandala Scommessopoli.

Conte je je dobio 10 mjeseci suspenzije, a njegov pomoćnik dva manje zbog toga što su tokom perioda provedenog u Sieni, znali da se spremaju dva namještanja u Seriji B, ali o tome nisu obavjestili nadležne. Leonardo Bonucci i Simone Pepe oslobođeni su svih optužbi te mogu slobodno nastupati za Staru damu u predstojećoj sezoni.

 

"Nakon presude Disciplinske komisije nogometnog saveza Italije, koja uključuje naše igrače i zaposlenike, Juventus je vrlo zadovoljan oslobađajućom presudom za Bonuccija i Pepea. Nadalje, želimo istaknuti da Conte i Alessio imaju našu punu podršku i nadamo se da će nakon žalbe, koja je u pripremi, njihova nevinost doći na vidjelo. Uvjereni smo da naši treneri nisu počinili nikakvo zlo u cijeloj toj situaciji. Contea i Alessija predstavljat će odvjetnici Antonio De Rensis, Luigi Chiappero i Giulia Bongiorno", stoji u saopštenju za javnost torinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Presuda za dvojicu talijanskih stručnjaka koji sa klupe vode Juventus stigla je dan prije utakmice Talijanskog superkupa u kom će se Stara dama susresti sa osvajačem Kupa, Napolijem.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.