Juventus doveo Pabla Osvalda iz Southamptona

Juventus doveo Pabla Osvalda iz Southamptona

Uprava Juventusa uspjela je dogovoriti dolazak napadača Pabla Osvalda iz Southamptona na posudbu do kraja maja. 

Pablo Osvaldo je danas stigao u Torino, uspješno prošao ljekarske preglede, te dogovorio posudbu do kraja sezone za koju Juventus neće morati platiti ništa. 

Uprave dva kluba su se dogovorile da će nakon isteka posudbe 31. maja sjesti i dogovoriti se o Osvaldovoj budućnosti. 

Ukoliko u Juventusu budu zadovoljni Osvaldovim igrama do kraja sezone onda će talijanski reprezentativac potpisati trogodišnji ugovor, a Englezima će pripasti 19 miliona eura obeštećenja. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Daniel Pablo Osvaldo je rođen 12. januara 1986. godine u Buenos Airesu, prošao je omladinsku školu Lanusa, Banfielda i Huracana u čijem dresu je odigrao prvu seniorsku utakmicu. Nakon Huracana je igrao za Atlantu, Lecce, Fiorentinu, Bolognu, Espanyol, Romu i Southampton. 

Iako je rođen u karijeri njegovi korijeni su iz Italije, pa je umjesto Argentine odlučio igrati za reprezentaciju Italije. Za Azzurre je odigrao 12 utakmica u kojima je postigao 4 gola. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.