Juventus tone, izgubio je više od 100 miliona eura za pola godine, kreće rasprodaja!

Bit će prodaje igrača

Juventus tone, izgubio je više od 100 miliona eura za pola godine, kreće rasprodaja!

Edmir Škorić

Italijanski velikan Juventus objavio je kako se u samo šest mjeseci dug povećao za nevjerovatnih 113 miliona eura.

Prihodi aktuelnog prvaka Italije iznosili su 258,3 miliona eura, što je puno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je klub zaradio 322,3 miliona eura.

Juventus je također povećao svoje gubitke u posljednjih šest mjeseci na 113,7 miliona eura, što se da objasniti utjecajem krize nakon pandemije Covid-19.

Povećanju duga pridonijelo je i to što Juventus za razliku od mnogih nije smanjivao plate igračima i stručnom štabu zbog pandemije, ali čini se da bi moglo doći i do toga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji tvrde da će Juventus na ljeto biti primoran da proda neke bitne igrače kako bi nadoknadio gubitke.

Juve naravno izbjegava prodaju kvalitetnih igrača, ali definitivno će morati da donese odluku, a klub ima u rosteru dosta igrača koje traže brojni evropski velikani, tako da će nedvojbeno doći do izlaznih transfera na kraju aktuelne sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
hoce rec nije izgubio 113 miliona, nego nije zaradio tih planirnih toliko eura.
7 0
Kenotala
Kakva je to logika, svi klubovi imaju umanjene prihode trenutno...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti