Juventus će priznati da je kriv, ali svejedno će biti izbačen iz evropskih takmičenja?!

UEFA nema milosti

Juventus će priznati da je kriv, ali svejedno će biti izbačen iz evropskih takmičenja?!

E. Oštraković

Kako prenose italijanski mediji, Juventus će predložiti nagodbu sa nogometnim vlastima u Italiji.

Naime, uprava Juventusa je spremna na ovaj potez, te će priznati krivnju zbog slučaja koji uključuje navodne nepravilnosti u isplatama plata igračima.

Navodno će Juventus predložiti plaćanje kazne od još dva ili tri oduzeta boda uz već oduzetih deset bodova u ovoj sezoni.

Ročište pred sudom Italijanskog nogometnog saveza biti će održano danas, te bi ubrzo trebalo biti poznato kakav je konačan ishod.

Ovo bi označilo i da bi sve bilo završeno prije kraja tekuće sezone u Seriji A, a Juve bi završio na sedmom mjestu.

To bi značilo da ne bi igrao Ligu prvaka, nego bise kvalifikovao za mjesto u Konferencijskoj ligi za narednu sezonu.

Ipak, kako tvrde mediji iz Italije Juventus će skoro pa sigurno izgubiti i to mjesto zbog sankcija koje mu priprema UEFA.

UEFA provodi zasebnu istragu, a navodno Juventus čeka izbacivanje iz evropskih takmičenja iako to iz ovog kluba negiraju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Juventus je ranije negirao krivnju i tvrdili su da su njihovi računi u skladu sa praksom fudbalske indostrije.

Kao dio slučaja, Andrea Agnelli koji je bivši predsjednik Juventusa i još 11 zaposlenika rizikuju suđenje, te ostaje da vidimo šta će se dogoditi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi