Juventus je trebao ostati s igračem manje već u 1. minuti?

Je li ovo bilo za crvenog kartona?

Juventus je trebao ostati s igračem manje već u 1. minuti?

Juventus se nakon 12 godina vratio u polufinale Lige šampiona zahvaljujući 1:0 pobjedi protiv Monaca u dvije utakmice.

Juventus je u prvoj utakmici slavio protiv Monaca s 1:0, a u srijedu je u Francuskoj odigrao 0:0. Ipak pitanje je da li bi Juve sačuvao svoju mrežu netaknutom da je Giorgio Chiellini dobio crveni karton zbog namjernog igranja rukom na podu u situaciji kada je Joao Moutinho mogao izbiti u priliku za gol.

Italijanskidefanzivac se već u prvoj minuti utakmice okliznuo, pao na travnjak, a Moutinho je bio u prodoru ka golu. Da bi ga spriječio Chiellini se bacio i u stilu igrača američkog fudbala koji radi 'touchdown' izbio loptu ispred portugalskog fudbalera.


Sudija mu je pokazao žuti karton, vjerojatno iz razloga što se igrala 1. minuta utakmice. Da je ovo napravio u kasnijoj fazi, lako moguće da bi karton bio drugačije boje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Monaco je bio osjetno bolji tokom utakmice, no nije uspio postići pogodak. S igračem više vjerojatno bi to bio lakši zadatak protiv ponajbolje obrane u Evropi. Nije dugo trebalo da društvene mreže preplave razne foto-montaže koje su odmah počele ismijavati potez italijanskog reprezentativca.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.