Juventus kiksao na jugu Italije, povreda Pjanića

Bianconerima samo bod protiv Leccea

Juventus kiksao na jugu Italije, povreda Pjanića

A. Čaušević

Juventus je upisao drugi ovosezonski remi. U meču 9. kola Bianconeri su u gostima s Lecceom odigrali 1:1. 

Miralem Pjanić je bio starter na ovom susretu, ali meč nije odigrao do samog kraja jer je u 64. minuti zbog povrede mišića morao napustiti igru.

Stara dama je odigrala veoma dobro prvo poluvrijeme uz solidan broj propuštenih prilika.

U 15. minuti nakon konsultacija s VAR-om poništen je gol Higuainu zbog ofsajda. Desetak minuta kasnije koloslanu šansu propušta Dybala kada njegov udarac u korner odbija Gabriel.

Drugo poluvrijeme počelo je vodećim golom gostiju. Na liniji kaznenog prostora fauliran je Pjanić, a sudija Valeri je nakon konsultacija s VAR-om dosudio penal. Siguran realizator u 50. minuti je bio Dybala.

Radost gostiju je trajala šest minuta. De Ligt je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Valeri je opet dosudio penal kojeg je realizovao Mancosu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 62. minuti Bernardeschi je imao veliku priliku, prošao je i golmana, ali u mjesto da loptu plasira u mrežu pogodio je stativu. 

Izvršili su gosti pritisak u finišu meča, igralo se sedam minuga sudijske nadoknade, ali nisu uspjeli doći do pobjedonosnog gola pa je ostalo 1:1.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi