Juventusova utakmice sezone: Stara dama srušila Milan i vratila se u život

Odličan derbi na San Siru

Juventusova utakmice sezone: Stara dama srušila Milan i vratila se u život

Admin Čaušević

Milan i Juventus su odigrali odličan derbi 16. kola Serije A. Na San Siru su gosti slavili s 1:3. 

Milan je nešto bolje ušao u utakmicu, a nakon početnog pritiska kontrolu je preuzeo Juventus. Bianconeri su u 16. minuti pogodili stativu preko Chiese, a do vodstva su stigli dvije minute kasnije.

Dybala je prelijepo odigrao petom za Chiesu, koji izlazi sam pred Donnarummu, te pogađa bez problema za radost gostiju.

Poslije primljenog gola Rossoneri se bude i polako preuzimaju inicijativu. Do izjednačenja su stigli u 41. minuti. Lijep gol postigao je Calabrija. Gosti su ranije tražili prekršaj nad Rabiotom, ali VAR i sudija Irrati nisu mijenjali odluku.

Milan i na startu drugog dijela krenuo po gol, ali su gosti izdržali napade te slično kao u prvom dijelu počeli bolje igrati.

Do drugog gola su stigli u 62. minuti kada je ponovo zabio Chiesa nakon što je precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga su Pirlo pravi nekoliko izmjena, a upravo su rezerviste donijele treći gol Staroj dami. Kulusevski je u 76. minuti sve odradio odlično, počastio McKennija koji je rutinski pogodio.

Do kraja nije bilo promjena pa je tako Milan pretrpio prvi ovosezonski poraz, dok je Juventus u svojoj najboljoj utakmici sezone pokazao snagu i vratio se u borbu za Scudetto.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Juve ubio buraniju u AC Milanu.
10 14
Goran3
Ovaj Ciesa strasan igrac realno bolji juve cestitke na pobjedi
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti