Juventus nakon preokreta slavio protiv Bologne

Pjanić zbog kartona propustio meč

Juventus nakon preokreta slavio protiv Bologne

Ekipa Juventusa u okviru 36. kola italijanske Serie A slavila je večeras u Torinu protiv Bologne.

Juventusov trener Massimiliano Allegri u ovom duelu nije mogao računati na usluge Miralema Pjanića, Marija Mandžukića i Giorgija Chiellinija, međutim i bez njih Bianconeri su uspjeli slavili rezultatom 3:1.

Ipak, za Juventus nije najbolje počeo susret. Gosti su u 30. minuti poveli golom s bijele tačke i prednost od 1:0 je bila na snazi sve do 52. minute, kada je De Maio nespretno zatresao sopstvenu mrežu za izjednačenje u Torinu.

Uslijedila je u nastavku totalna ofanziva Juventusa. Odbrana je kapitulirala u 64. minuti nakon što je Khedira zatresao mrežu Bologne za potpuni preokret, da bi samo pet minuta kasnije, ispostavit će se, konačnih 2:1 postavio Dybala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U italijanskom šampionatu Juventus je i dalje vodeći i trenutno ima 91 bod, dok je Bologna na 12. poziciji. Donadonijevi puleni imaju gotovo izvjesno dovoljno bodova za opstanak, pa ne moraju da strepe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi