Scena koja do sada nije viđena na stadionu Juventusa!

Poslije poraza od Empolija

Scena koja do sada nije viđena na stadionu Juventusa!

Admin Čaušević

Juventus na svom novom stadionu igra deset godina i navijači novi dom Stare dame pamte samo po lijepom. 

Bianconeri su od otvaranja stadiona bili apsolutni vladari italijanskog fudbala sa devet osvojenih Scudetta u nizu. Serija je prekinuta prošle godine kada je Scudetto osvojio Inter.

Juve je u novu sezonu ušao sa značajnim promjenama. Osim u administrativnom sektoru, stvari su se mijenjale i u sportskom segmentu. Massimiliano Allegri se vratio na klupu, a otišao je Cristiano. Ronaldo.

Torinski velikan je novu sezonu otvorio na užasan način. Prvo su ispustili 0:2 protiv Udinesea te "osvojili" bod, a zatim su senzacionalno poraženi na svom stadionu od Empolija s 0:1.

Od otvaranja stadiona Juventus je pretrpio deset ligaških domaćih poraza, čak tri su ostvarena u 2021. godini pa scena poslije poraza od Empolija ne iznenađuje.

Naime, po prvi put otkako Juve igra domaće utakmice na Allianz stadiumu navijači su zviždali svojim igračima, očigledno nezadovoljni igrom i zalaganjem.

Oglasi

Stara dama je odigrala zaista užasnu partiju, nije bilo igre i prilika, uglavnom se igralo na silu i individualni kvalitet pa je nezadovoljstvo bilo očekivano.

Poslije utakmice samo su se četvotica igrača izvinila navijačima. Prvo je to bio Danilo, zatim Bonucci te poslije Dybala. Iz daljine je to uradio i Morata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je završio dovođenje Moisea Keana, u posljednja dva prijelazna roka trebao bi doći još neki fudbaler, ali prije svega Juve treba postati ekipa kao nekada.

Nakon reprezentativne pauze slijede dva izuzetno teška susreta. Prvo protiv Napolija, a zatim i protiv Milana. U međuvremenu će biti odigrano i gostovanje u Ligi prvaka protiv Malmea.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije