Juventus novi lider Serie A

Stara dama i dalje bez poraza

Juventus novi lider Serie A

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras Palermo sa 2:0 u utakmici 31. kola Serie A, te su na taj način preuzeli prvo mjesto na tabeli italijanskog prvenstva. 

Odličnu utakmicu pružili su Palermo i Juventus, naročito u drugom poluvremenu. Prvo je proteklo u dominaciji Stare dame iz Torina, no nakon prvih 45 minute mreže su mirovale, iako je Juve u par navrata mogao stići do vodstva. 

 

Drugo poluvrijeme počelo odlično za Juventus. Vučinić je imao dobar šut no Viviano je odlično odbranio. Ipak, napadi Stare dame isplatili su se u 56. minuti. Pirlo je fantastično izveo korner, a Leonardo Bonucci sjajno skočio i glavom pogodio za vodstvo Juventusa od 1:0. 

 

Iako je postigao gol Juventus je i dalje napadao. Ostavilo je to dosta prostora napadačima domaćeg tima, no oni nisu uspjeli savldati Buffona iz nekoliko dobrih prilika koje su imali. 

 

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 69. minuti susreta. Nakon akcije Matrija, Fabio Quagliarella je fantastičnim šutem sa dvadeset metara pogodio mrežeu Viviana za vodstvo od 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Do kraja su izabranici Antonija Contea mirno priveli meč kraju za sasvim zasluženu pobjedu u ovom susretu.


Palermo 0-1 Juventus by jimbrasalonso
Palermo 0-2 Juventus by jimbrasalonso
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.