Juventus potvrdio: Morata se vraća u Real
Foto: EPA

Kraljevi otkupili napadača

Juventus potvrdio: Morata se vraća u Real

Midhat Šljivak

Alvaro Morata vratiće se ovog ljeta u Real Madrid.

Kraljevi su odlučili da aktiviraju klauzulu u ugovoru napadača s Juventusom, gdje mogu u svakom trenutku otkupiti Moratu, što su na kraju i učinili.

Tako će Morata nakon dvije godine napustiti Juventus, što je potvrdio i izvršni direktor Juventusa Beppe Marotta.

"Real Madrid nas je obavijestio da žele otkupiti Moratu. Čekamo samo pisanu potvrdu. Morata će napustiti klub i vratiti se u Španiju", rekao je Marotta.

Morata je u redove Stare dame stigao 2014. godine za 20 miliona eura, a Real će ga otkupiti za 32 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, to su najverovatnije učinili zbog interesa engleskih klubova, koji za usluge 23-godišnjeg napadača nude preko 60 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi