Juventus pred transferom koji niko nije ni sanjao?

Žele mladog igrača Cagliarija

Juventus pred transferom koji niko nije ni sanjao?

E. Čaušević, foto: EPA

Čelni ljudi aktuelnog prvaka Italije, Juventusa, ozbiljno razmišljaju o tome da do kraja januarskog prelaznog roka dovedu barem jedno pojačanje.

Prema pisanju italijanskih medija Stara dama je pokazala interes za mladog napadača Kwang-Song Hana koji igra u Perugiji na posudbi iz Cagliarija. Navodno, Juventus je već počeo pregovore za ovog igrača iz Sjeverne Koreje i sve bi trebalo biti završeno u narednih nekoliko dana.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je pred početak ove sezone otišao u Perugiju na posudbu i odigrao je 17 utakmica, te je postigao sedam golova uz tri asistencije. Han se proslavio prošle sezone kada je debitovao za Cagliari i postao prvi igrač iz Sjeverne Koreje koji je zaigrao u Seriji A.

Han je u prvom dijelu sezone Serije B oduševio svojim igrama za Perugiju, te je skrenuo na sebe pažnju mnogih ekipa. Ipak, prednost uvijek ima Juventus koji i zbog medijske pažnje želi da dovede ovog napadača. Stara dama očito razmišlja i o navijačima u Aziji prema čemu bi dolazak Hana bio pravi potez.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi