"Djeca su me pitala zašto nikada ne igram.."
EPA

Leandro Castan za italijanske medije o svojoj karijeri

"Djeca su me pitala zašto nikada ne igram.."

E. Ganibegović

Nogometaš Rome Leandro Castan, koji se trenutno nalazi na posudbi u Cagliariju, govorio je za italijanske medije o svojoj karijeri.

Brazilski defanzivac nije igrao od osmog januara prošle godine, nakon neuspješne posudbe u Torinu i posljednjih šest mjeseci kojih je proveo u Rimu.

"Osjećam se spremno, dostupan sam treneru, ako se on želi osloniti na mene", rekao je Castan na pres konferenciji za novinare.

"Nedostaje mi snage, ali mogu odigrati svih 90 minuta. Poželio sam biti na terenu, jedva čekam da zaigram."

"Samo ja znam kakvu sam žrtvu podnio kako bih nastavio igrati u Torinu i dobro sam počeo, u novembru su imali namjeru da me kupe."

"Onda sam se povrijedio i na teren sam se vratio na kraju sezone. Do tada se trener oslonio na druge igrače, ali uvijek sam davao sve od sebe i poštovao sam njegovu odluku."

"Znao sam da će biti teško igrati za Romu, ali želio sam znati u kakvoj sam situaciji. Trenirao sam dobro i sada ću se u narednih šest mjeseci suočiti sa samopouzdanjem."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam propustio niti jedan trening ove sezone, prošao sam sve testove i trenutno mi fali samo snage, koju jedino dobijate igranjem."

"Bila je to teška godina. Djeca su me pitala zašto nikada ne igram, međutim nisam odustajao", dodao je Brazilac.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi