Pjaniću se ispunjava želja: Sarađivaće sa Zinedineom Zidaneom?
Foto: EPA

Legenda se vraća u Torino?

Pjaniću se ispunjava želja: Sarađivaće sa Zinedineom Zidaneom?

Midhat Šljivak

Veznjak torinskog Juventusa i reprezentacije BiH Miralem Pjanić (27) često je isticao kako mu je legendarni Zinedine Zidane jedan od fudbalskih idola.

Pjanić je, kao i većina njegove generacije, odrastao sa majstorijama ovog fudbalera, a uskoro bi Zidane mogao voditi bh. fudbalera u nove pobjede. Često je isticao da bi rado sarađivao sa legendom i sada bi mu se želja mogla ostvariti.

Kako navode italijanski mediji, Zinedine Zidane je jedan od kandidata za preuzimanje klupe Juventusa narednog ljeta. Navodno, legendarni Francuz bi mogao zamijeniti Massimilana Allegrija na klupi Stare dame, jer je italijanski stručnjak navodno dogovorio sve sa Chelseajem.

Zidane je već dvije godine na klupi Real Madrida. Sa ovim timom je osvojio apsolutno sve što je mogao, ali je izvjesno kako će na kraju sezone ipak napustiti redove Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako dobije posao u timu iz Torina, to će Zidaneu biti povratak među Bianconere. Dres ovog tima je nosio od 1996. do 2001. godine i doživio je zaista velike trenutke u torinskom gigantu.

Pored njega, kandidati za klupu Stare dame su Simone Inzaghi i Roberto Mancini.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi