Juventus prijavio listu igrača za Seriju A: Ima li Emrea Cana?

Nijemac kritikovao torinski klub

Juventus prijavio listu igrača za Seriju A: Ima li Emrea Cana?

Admin Čaušević

Nakon što je završen ljetni prijelazni rok klubovi učesnici Serije A su dostavili listu koje će treneri imati na raspolaganju tokom takmičarske godine 2019/2020. 

Mnogo polemika u Italiji je izazvala odluka Maurizija Sarrija da na spisak igrača za mečeve Lige prvaka ne uvrsti Marija Mandžukića i Emrea Cana.

Posebno je to teško palo Canu koji je okupljanju njemačke reprezentacije otvoreno kritikovao torinski klub kazavši da je šokiran, ljut i razočaran zbog takve odluke.

"To je bilo ekstremno šokantno. Poziv kojim su mi saopštili tu odluku nije trajao ni minut, nisu mi ni dali objašnjenje", rekao je Can te nastavio:

"To me čini ljutim i razočaranim. Razgovorat ću s klupskim rukovodstvom kad se vratim u Torino. Trener nije bio iskren prema meni, da sam ranije znao više ne bih bio u Juventusu".

U međuvremenu Juventus je objavio listu igrača za Seriju A, a Can neće snositi nikakve sankcije zbog svojih izjava jer je uvršten na spisak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pravila italijanskog fudbalskog saveza FIGC su drugačija od UEFA pa je Juventusu omogućeno da za prvenstvo budu prijavljeni još Mario Mandžukić te Mattia Perrin i Marko Pjaca.

Carlo Pinsoglio, Daniele Rugani, Gianluigi Buffon, Mattia Perin, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio, Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado, Paulo Dybala, Wojciech Szczesny, Alex Sandro, Danilo Luiz, Emre Can, Miralem Pjanic, Aaron Ramsey, Adrien Rabiot, Blaise Matuidi, Sami Kedhira, Mario Mandžukić, Douglas Costa, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Marko Pjaca, Matthijs De Ligt, Merih Demiral i Rodrigo Bentancur su igrači na koje će tokom sezone moći računati Maurizio Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
ovo vam je treća vijest o tome kako nije pozvan , i to napišu ima li emre cana ? tacno niste normalni
2 2
Baggio89
Marijo hahahaha.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi