Sassuolo je dobro namučio Juventus, ali Stara dama je upisala velika tri boda
Foto - EPA

Trijumf Bianconera

Sassuolo je dobro namučio Juventus, ali Stara dama je upisala velika tri boda

M. Šljivak

Juventus je u 17. kolu Serije A uz dosta muke savladao Sassuolo sa 3:1.

Gosti su odigrali sjajan meč, ali na kraju su ostali bez bodova u Torinu.

Prijetila su oba tima u prvom poluvremenu, no završnica je izostala. Ključni trenutak desio se u finišu prvog dijela kada je Obiang isključen zbog užasnog starta nad Chiesom.

Juventus je ostao i bez Paula Dybale koji je morao da izađe zbog povrede. Ušao je Kuluševski i promašio je lijepu šansu nadoknadi da dovede svoj tim u prednost.

U nastavku smo gledali zaista sjajan meč. Redale su se šanse na obje strane, a u 51. minuti je Juve poveo. Za 1:0 spektakularno je pogodio Danilo.

Kratko je trajala radost domaćeg tima. Samo sedam minuta kasnije Defrel je napravio haos u odbranu Juventusa i zabio je za 1:1.

Oglasi

Očekivano, Juve je krenuo ofanzivno i po pobjedu. To je otvorilo dosta prostora gostima koji su imali nekoliko odličnih šansi i sa igračem manje.

Ronaldo je uspio promašiti zicer na desetak minuta prije kraja, ali su navijači Stare dame odahnuli u 82. minuti kada Aaron Ramsey pogađa za 2:1.

Nije se Sassuolo predavao ni nakon primljenog gola. Ipak, nisu uspjeli gosti da zabiju gol, ali zato jeste Juventus preko Ronalda u nadoknadi meča za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 17. kolo:

Juventus- Sassuolo 3:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Jbt sad nebitno volimo Mesija,Ronalda ili nekog trećeg.. Nevjerivatno mi je da lik sa 36 godina i milionima na računima di zadnje sekunde trči trazi go... Brate svaka mu čast
14 4
AmarSahi
Zamisli povrijediš timu 2 ključna igrača samo da bi dobio šansu da pobijediš? Sreća pa im nije uspjelo, a Juve je apsolutno zssluženo uzeo 3 boda
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi