Juventus se dugo mučio, ali golom Dybale pobijedio Bolognu

Seria A, 25. kolo

Juventus se dugo mučio, ali golom Dybale pobijedio Bolognu

Juventus je danas pobijedio na gostovanju Bolognu sa 1:0 u susretu 25. kola italijanske Serije A. 

Stara dama je naravno bila veliki favorit na ovom meču, ali se dosta mučila i na kraju jedva stigla do sva tri boda.

U prvom dijelu susreta obje ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao. Ipak, u nastavku meča Paulo Dybala je bio taj koji je sve promijenio.

On je na teren ušao u 59. minuti, a samo osam minuta kasnije je donio pobjedu svom timu. Naletio je na jedan odbijenac u šesnaestercu domaćih i pospremio loptu u mrežu.

Do kraja meča je šansu za igru dobio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je još uvijek nedovoljno spreman za svih 90 minuta, pa mu je Allegri ukazao povjerenje u posljendjih 15-ak.

Inače, Juventus nakon ovog trijumfa ima 69 osvojenih bodova, odnosno 16 više od drugoplasiranog Napolija, dok je Bologna ostala u opasnoj zoni sa samo 18 bodova.

Italijanska Seria A, 25. kolo:

Bologna - Juventus 0:1 (Dybala 67')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti