Juventus se pojačava iz Atletico Madrida?
Foto: EPA

Žele lijevog beka

Juventus se pojačava iz Atletico Madrida?

Midhat Šljivak

Guilherme Siqueira, 29-godišnji lijevi bek Atletico Madrida, nalazi se u interesu torinskog Juventusa.

Nakon što je Atletico dogovorio povratak Filipea Luisa iz Chelseaja, Siqueira je postao višak na Vicente Calderonu.

Ipak, 29-godišnji fudbaler neće dugo čekati na novi klub. Italijanski prvak Juventus je poslao ponudu za sjajnog Brazilca, koji će tako karijeru vjerovatno nastaviti u Torinu.

Siqueira je u Atletico stigao prošlog ljeta iz ekipe Granade, a u protekloj sezoni je odigrao 24 utakmice za Jorgandžije.

Svoju profesionalnu karijeru započeo je u italijanskom Udineseu, gdje se u četiri sezone provedenu u tom timu, nije uspio nametnuti kao glavni igrač na poziciji lijevog beka.

Prije nego što će doći u Atletico, Siqueira je igrao kao posuđen igrač bio u Benfici, s kojom je osvojio naslov prvaka Portugala.

Ipak, najveći dio karijere je proveo u Granadi za koju je nastupio 104 puta, postižući 12 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.