Juventus se uključio u borbu za Kovačića
Foto: EPA

Hrvat se vraća u Seriju A?

Juventus se uključio u borbu za Kovačića

Italijanski Corriere dello Sport navodi kako bi Mateo Kovačić mogao preći u Juventus. 

Reprezentativac Hrvatske ovog ljeta postao je 'tražena roba' na fudbalskom tržištu. Iako mu je Realov trener obećao veću minutažu, mediji tvrde kako bi Kovačić mogao napustiti Santiago Bernabeu i vratiti se u Italiju. 

Novo odredište bivšeg fudbalera Dinama bi mogao biti Juventus. Poznato je kako je Stara dama u potrazi za veznjacima, a Real je spreman Kovačića pustiti na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa za 25 miliona eura. 

Kao potencijala pojačanja Juventusa ranije su se spominjala Blaise Matuidi iz PSG-a i Steven N'Zonzi iz Seville. Ipak, s obzirom da Kovačić već ima iskustvo igranja u Seriji A, njegovo dovođenje se za čelnike Juventusa čini kao sjajna ideja. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kovačić bi transferom u Juventus povećao koloniju hrvatskih fudbalera, gdje od ranije igraju Mario Mandžukić i Marko Pjaca. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti