Juventus slavi polufinale

Liga prvaka

Juventus slavi polufinale

E. Škorić

Juventus je ostao neporažen u Monacu (0:0), što mu je bilo dovoljno da igra u polufinalu Lige prvaka.

Juventus je u Torinu s 1:0 (gol Artura Vidala s penala, op.a) savladao Monaco  u prvom susretu koji je odigran prije sedam dana.

Momčad koja je na pragu osvajanja Serije A, uspjela je da sačuva mrežu u Monacu i da dođe do polufinala najelitnijeg klupskog natjecanja.

Monaco je, kako se moglo i očekivati, napadao, imao je veći posjed lopte i daleko veći broj šansi, ali nije uspio da dođe do pogotka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Geoffroy Kondogbia je u šestoj minuti pucao pored gola Juventusa. U finišu prvog dijela Alvaro Morata je ubacio, Carlos Tevez  je šutirao, ali je Danijel Subašić odbranio.

U nastavku Monaco opasniji, agilniji, ali nije bilo dovoljno da se savlada Gianluigi Buffon. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije