Juventus želi Gundogana

Nakon odlaska veznjaka

Juventus želi Gundogana

S. Bošković

Kako prenose talijanski mediji, Juventus je zainteresiran za dovođenje Ilkaya Gundogana, veznjaka Borussije Dortmund.

Ranije ovog ljeta sjajni veznjak Borussije Dortmund se je nalazio na meti Manchester Uniteda, no taj transfer se nije desio. Ilkay Gundogan je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Dortmundom, no to izgleda ne brine puno čelnike Juventusa koji ga žele dovesti.

Massimiliano Allegri se ovog ljeta suočava sa velikim promjenama veznih igrača, nakon što su ovog transfer roka klub napustili sjajni veznjaci, Arturo Vidal, koji je preseli o Bayern Munchen, te Andreao Pirlo, čija je nova destinacija MLS i klub New York City.

Ipak, sjajni 24-godišnji veznjak, prošle sedmice je dao naslutiti da ne bi imao ništa protiv ostajanja još par sezona u Bundesligi. Ipak, u današnjem nogometu klubovi se mijenjaju brže nego ikad i ne treba čuditi ako Gundogan zaigra za Staru Damu ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Westfalenu je već pet sezona, a odigrao je 117 utakmica, te pogodio 13 puta. Osvojio je Bundesligu, te je igrao i finale Lige prvaka u kojem je, na njegovu žalost, poražen od

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.