Juventusov prijedlog o razmjeni propao, Barca sa odgovorom "nemoguće" okončala priču

Ansu Fati ostaje sigurno

Juventusov prijedlog o razmjeni propao, Barca sa odgovorom "nemoguće" okončala priču

E. Škorić

Juventus ne može dobiti Arthura Mela u zamjenu za Miralema Pjanića, pa je pokušao Ansu Fatija, no opet je stigao negativan odgovor.

U slučaju Arthura, Barcelona nije imala ništa protiv razmjene, ali Brazilac je kategorično odbio da napusti katalonski klub. Posao je privremeno odgođen, a sada se traži nova "žrtva" i neko ko bi pristao otići u Juve, a da ga pritom, jasno, žele u Torinu.

U Barceloni su pokušavali s nekoliko igrača smekšati Juventus, ali prvak Italije navodno je tražio isključivo (ako već ne može Arthur) mladog Ansu Fatija, no odgovor iz Barcelone je bio i više nego očekivan.

"Nemoguće, nikada", odgovorila je navodno Barcelona Juventusu na prijedlog da 17-godišnjak bude uključen u razmjenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Talentovani krilni nogometaš već je sakupio 16 nastupa za Barcu i postigao je pet pogodaka te se smatra nosiocem Barcelone u budućnosti. Radi se o perspektivnom igraču koji isuviše obećava, pa su na Nou Campu glatko odbili prijedlog Juventusa.

Ostaje da se vidi hoće li napokon Barca i Juve pronaći zajednički jezik i sklopiti "pakt" koji će na kraju ispuniti i jedne i druge. Tu su i dalje Jean-Clair Todibo, Junior Firpo, Nelson Semedo, Arturo Vidal, Ivan Rakitić, pa čak i Ousmane Dembele. Neko od njih bi trebao biti uključen u dio posla u kojem će Barca dovesti Pjanića, ali Juve je barem za sada spreman za pregovore samo u slučaju da to budu Arthur ili Ansu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Bartomeu je majmun, ali ipak nije toliki da razmjeni Pjanića za 13 godina mlađeg Fatija. Juventus je stvarno neozbiljan.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti