Južna Koreja je pokazala da se može: Tribine su prazne, ali volja za fudbalom je pobijedila

Sjajne scene

Južna Koreja je pokazala da se može: Tribine su prazne, ali volja za fudbalom je pobijedila

M. Šljivak

Fudbalsko prvenstvo u Južnoj Koreji počelo je danas i bila je to prava prilika da vidimo kako će izgledati fudbal širom svijeta tokom pandemije koronavirusa.

Jeonbuk, šampion iz prošle sezone dočekao je Suwon i pobijedio je s 1:0 pogotkom 41-godišnjeg Lee Dong-Gooka, a Korejci su pokazali kako se fudbal može nositi s virusom.

Svih 1100 igrača, trenera i članova kluba su testirani prošle sedmice. Rezultati su došli nakon šest sati i svi su bili negativni. To je značilo početak lige, a danas je sve krenulo.

Bez publike na tribinama, ali sa porukama podrške za kompletan svijet, te porukama navijača igrači su odigrali jako dobar meč u kojem je domaći tim na kraju pobijedio.

Nije bilo ni VAR-a, a pored igrača se na stadionu čulo i navijanje putem razglasa, što je inače zabranjeno na utakmicama.

Proslava gola nije imala nikakve restrikcije i jedini strijelac je srdačno pozdravjen od saigrača.

Ovako je to izgledalo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi