Sjajni bh. golman nakon poraza od Irske i oproštaja od EP

Kačavenda: Mijenjao bih sve odbrane za prolaz u četvrtfinale

Naša kadetska reprezentacija se danas oprostila od Evropskog prvenstva u Engleskoj. Reprezentacije BiH je poražena (2:0) u odlučujućoj utakmici od Irske, te je ostala bez nokaut faze.

Ipak, bh. kadeti su na sjajan način predstavljali našu državu u Engleskoj. Davali su sve od sebe na terenu, a posebno se isticao Luka Kačavenda, naš mladi čuvar mreže.

Briljirao je Kačavenda na svim utakmicama, pa tako i danas. Možemo reći da je mladi golman Vojvodine bio ponajbolji pojedinac u bh. reprezentaciji na Evropskom prvenstvu, uprkos osam primljenih golova u tri meča grupne faze.

"Pa, sigurno je da nismo razočarali. Napravili smo veliki uspjeh samim dolaskom u Englesku. Osvojili smo tri boda, a mislim da je moglo više, prije svega danas i protiv Belgije. Ipak, ne treba da žalimo, obradovali smo naciju", poručio je mladi bh. golman pa nastavio:

"Sam plasman je veliki uspjeh, a možda će neke druge generacije uspjeti učiniti više."

"Volio bih da smo prošli. Danas smo igrali dosta dobro, možda smo mogli i pobijediti... Mijenjao bih sve odbrane za prolaz dalje, ali šta je tu je", dodao je na kraju Luka Kačavenda.

Top Komentari

gale1970
Trenirao sam ga par godina prije odlaska u Vojvodinu, iznad svega radnik,ali VELIKI radnik neumoran, pravi profesionalac, dječak u tijelu muškarca,takvu predispozicije i volju teško je ponovo sresti i trenirati,o njemu ćemo još slušati ako bog da i gledati na golu BIH
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije