Kadeti nisu uspjeli: Porazom od Irske oprostili se od EP

Kraj turnira za mlade bh. nade

Kadeti nisu uspjeli: Porazom od Irske oprostili se od EP

M. Šljivak, foto: E. Haračić

Kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Engleskoj. Izabranici Zorana Erbeza poraženi su danas s 2:0 od Irske.

Irska je pružila mnogo više u ovom duelu i od samog početka su krenuli žestoko prema golu bh. golmana Kačavende.

Već u trećoj minuti Idah je u sjajnoj šansi, Kačavenda je siguran, a zatim su dobre šanse redom propuštali Idah, Brennan i Parrott, ali promjene rezultata nije bilo.

U 17. minuti prijeti i naša selekcija. Stanić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je siguran i golman Irske.

Do kraja prvog poluvremena igralo se dosta mirno. Nije bilo pravih šansi pred oba gola i na odmor se otišlo sa nepoupularnih 0:0.

I u nastavku je Irska bolja selekcija. Knight je otvorio drugo poluvrijeme šansom, ali je neprecizan. Potom je Kačavenda odbranio udarac Idaha, a zatim idah u 48. minuti pogađa prečku. Minut kasnije Parrott je u šansi, brani Kačavenda.

Tek u 52. minuti BiH prijeti preko Stanića, ali bez problema za goste. Potom je uslijedio ponovo miran period meča, a rezultat je odgovarao Ircima.

Iako smo se nadali da ćemo zabiti gol i proći dalje, u 68. minuti Parrott u stilu Miralema Pjanića iz slobodnjaka donosi Ircima veliku prednost i na kraju plasman među osam najboljih, a naši momci morat će kući, mada možemo biti ponosni na ono što su uradili u posljednje  vrijeme.

Konačnih 2:0 za Irsku u nadoknadi vremena postigao je sjajni napadač Idah.

Evropsko prvenstvo, 3. kolo:

BiH - Irska 0:2 (Parrott 68, Idah 84)

BiH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Rankić, Voloder, Mehić, Stanić, Hasić, Nikolić, Memišević, Šarić.

IRSKA: Corcoran, Ledwidge, McEntee, Collins, Knight, Coffery, Idah, Parrot, Brennan, Wright, Connell.

Top Komentari

Korisnik
500 eura na Irce lijepo sam rekao a meni davali minuse
1 12
Željin manijak!
A i vi im posvetili paznju ko da su seniori jebo vas kadeti nsk se ispali
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi