Kad Egipćani krenu u akciju glasanja za najboljeg igrača svijeta i sve upropaste

Salah daleko ispred svih

Kad Egipćani krenu u akciju glasanja za najboljeg igrača svijeta i sve upropaste

E. Čaušević

France Football jučer je objavio listu od 30 fudbalera koji će se boriti ove godine za Zlatnu loptu.

Već godinama France Football bira najboljeg igrača svijeta i dodjeljuje Zlatnu loptu, a tradicija se nastavlja. Najbojli fudbaler svijeta bit će poznat krajem ove godine, a sve počinje objavom imena 30 igrača koji konkurišu za osvajanje ove nagrade.

U France Footballu su odmah napravili anketu kako bi vidjeli mišljenja navijača o tome ko zaslužuje da dobije Zlatnu loptu. Ipak, ova anketa je voma brzo izgubila smisao nakon što su se Egipćani ponovo "bacili" u akciju.

Za svega nekoliko sati glasalo je skoro 220.000 ljubitelja fudbala, no rezultati su bili šokantni. Mohamed Salah je dobio čak 53% ovih glasova, ali je utvrđeno da je većina došla iz Egipta. Na drugom mjestu je Lionel Messi sa 28%, dok je Ronaldo dobio razočaravajućih 5% glasova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Image: France Football

Image: France Football

Promo

Top Komentari

mesut10
Po meni on i jeste bio najbolji prošle sezone, nadam se da ce i osvojiti.
30 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi