Kad gene izmiješaju Sarajevo i Karibi: Veliki talenat Arsenala bira reprezentaciju
FOTO: Instagram

Mnogo se očekuje od njega

Kad gene izmiješaju Sarajevo i Karibi: Veliki talenat Arsenala bira reprezentaciju

E. Oštraković

Velike ekipe u svojim omladinskim kategorijama kriju brojne talente od koji se u godinama pred nama očekuju velike stvari.

Jedan od igrača koji je iznenada privukao pažnju na sebe je Louis Zečević-John, igrač za kojeg je malo ko čuo u našoj zemlji.

Radi se o momku koji je rođen u januaru 2008. godine i koji igra za ekipu Arsenala, a za Bosnu i Hercegovinu ga veže njegova majka.

Mnogi u Arsenalu ostali su zapanjeni zbog igre ovog mladog fudbalera čiji je otac Britanac sa Kariba, a majka je rođena Sarajka.

"Dobio sam veliku priliku u Arsenalu. Zahvalan sam na tome. Ključno za mene je da zadržim svoju poziciju u timu. Moram da radim naporno i da imam uticaj na igru. Vidjet ćemo šta će biti u budućnosti", rekao je za portal Medium ovaj mladi fudbalr.

Oglasi

Mladi Zečević-John trenutno igra za u omladinskim kategorijama reprezentacije Engleske, ali to ne znači da potencijalno ne može igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Koliki je talenat ovaj mladi fudbaler najbolje govori činjenica da igra za u-18 tim Arsenala iako je nedavno proslavio svoj šesnaesti rođendan.

Skauti Arsenala primjetili su ga kada je imao 11 godina i to zbog njegove statistike. Postigao je 21 gol na šest utakmica.

Primarna pozicija mu je desno krilo, ali umije da igra na više pozicija u ekipi.

Oglasi

"Volim da sam u napadu i da postižem golove. Ali, nije mi strano ni da asistiram. malo sam od svega. Ako bih morao birati, onda bi rekao da sam Mbappe po brzini i driblingu, Mane po vještinama, a Kane ili Lewandowski po šutu".

Priznao je da vodi Dušana Vlahovića.

"Njegova strast za igru sija kada je na terenu. Impresivan je golgeter. Volim i Sergeja Milinkovića-Savića".

Zanimljivo je i to da ovaj fudbaler ima i srpsko državljanstvo, te ima pravo da igra i za reprezentaciju Srbije i jasno je da je pred njim jako zanimljiv odabir.

"Nekoliko puta godišnje posjećujem Beograd. Razlog je taj što mi bliski članovi porodice žive tamo", kaže Zečević-John.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600368315
****m vam matematiku 2006 godište a tek napunio 16 godina
2 0
USABIH
Pisu da je majka Sarajka, a on ima Srpsko drzavljastvo, voli igrace Srbije I posjecuje Beograd. Zasto mi ovo citamo ????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi